2014. augusztus 29., péntek

Test-építő jellegű ön-kritika

Három férfival élni sok újdonságot jelent számomra. Be kell hozzam a lemaradást a pasis filmek, témák, autóvezetés és -szerelés, jellegzetes férfi témák terén. Ezek közül a foci kimarad, mert a ház ura nem focirajongó. Így is bőven van mit tanulni, amely egyben élvezet is! Házi mozinkban verekedős, autós filmek forognak. Legújabban pedig megismerhetem a testépítés alapjait is.


Itt figyel a polcon Arnold Schwarzenegger "A testépítés nagy enciklopédiája" című könyve. Forgatása önmagában felér egy kis edzéssel, mert 800 oldalas, és A/4-es méretű. Ezelőtt én is annyit tudtam és gondoltam a testépítőkről, hogy pitbulljuk van, kopasz frizurájuk, metálszín kabriójuk, amelyből kényszeresen kiszólogatnak, hogy pl. "mit nézel köcsög" és "húzzámáelőlem azzal a kis sz@rral". Hormont, szteroidot esznek nagy kanállal. Nem járták ki a nyolc általánost, és rendkívül agresszívek a semmiért. Hummerrel úsznak a Balatonban. Ugye? ;)

Nagyon örülök, hogy túlléphettem ezeken az előítéleteken is! A testépítésnek van gyönyörű oldala is, a szó szoros értelmében. Ráadásul azon túl, hogy a saját testünkből igyekszünk kihozni a maximumot, beleláthatunk ennek a testnek a működésének izgalmas rendszerébe. Messze meghaladja eddigi biológiai tanulmányaimat ez a világ, és tudatossá tesz arra nézve, hogy ezzel a testtel, ami adatott, mit érdemes megtenni, és mit nem. Már a diétázásnál éreztem annak az örömét, hogy mennyire jó, hogy felkészülten, tudatosan, egyre haladok a célom felé. Most ez az érzés még erősebb, és a fejlődő önfegyelem egészséghez segít.

Mindig rácsodálkozom, mennyi minden van itt Tázláron, hát konditerem is van. :))) Alapítvány működteti, és vannak kondiversenyek is, évente többször.

Nagyon szeretnénk, ha a gyermekeink is kedvet kapnának, és megéreznék ennek a tudatos önfejlesztésnek az örömét!

A méhész szakma önmagában is testépítő jellegű. Egy fakaptár tele méhhel-mézzel, körülbelül ötven kiló, és nem kevés darab van belőle. Vándorláskor a kaptárak pakolásához kell is az izom! Ráadásul minél nehezebb a kaptár, annál jobban örülünk!

Ami számomra teljesen új világ, és eddig tévesen gondolkodtam róla, az az étrendkiegészítők hada. Fehérje, L-karnitin, kreatin... mindenkinek javaslom, hogy kicsit nézzen utána, mi mire való. Csak, hogy érezzétek, hogy ez nem csak a testépítőket érinti: mit jelent az, ha a köhögéscsillapító gyógyszerben efedrin van (azt, hogy köhögni lehet, hogy nem fogsz, de aludni sem!), vagy a samponban arginin (lehetőleg reggel használd, különben egész éjjel pörögsz). Ilyen szereket teljesen ártatlanul is haza lehet vinni, aztán meg csodálkozunk a következményeken.

Most megyek, megeszem a testépítős multivitaminomat, és eltöprengek, hogyan fogom ledolgozni a fincsi fánkokat, amelyeket János sütött nekem tegnap. Nem is tudok elfelejtkezni erről, mert drága Jácint fiam elkérte a fürdőszobamérleget, és élvezettel ugrál rajta itt mellettem. ;D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése