2014. március 14., péntek

Időközben a tanyán...

Rég nem írtam már, drága Blogolvasók! :)

Ez idő alatt szépen megszaporodtunk! Tovább romlott a nemek aránya, és a nyugodt éjszakai órák száma. Az eredmény itt szuszog a hasamon, a hordozójában, és édes tejről álmodik. ;)

Mondhatom, egyre "eredményesebbek" a napjaink. Ügyesedünk, igyekszünk, és eljutottunk odáig, hogy ma már kiporszívóztam, és felmostam két kisgyerek mellett, sőt, a szempilláimat is kifestettem! :D Nagy szerencsém, hogy Jácint remekül le tudja foglalni magát az idő legnagyobb részében, néha adni kell neki egy-egy meglepő tárgyat (locsolókanna, jégkockatartó, üres fedeles doboz), illetve rendkívül érdekes tevékenységeket kell folytatni mellette (porszívózás, felmosás, viráglocsolás). Mindezeket azonnal utánozza is, ami később még nagyon jól jöhet a házimunka során!

Apa kint van a méhesben, beindult a "főfoglalkozás", mert gyönyörű az idő - remélem, Nálatok is! A méhecskék boldogok, hogy vége a szobafogságnak, sőt, nemsokára virágozni fognak a gyümölcsfák is. Most a rengeteg vadvirágot látogatják (másfajta gazdák ezeket egyszerűen "gaz" vagy "gyom" néven ismerik), nálunk mindig van jó kifogás arra, hogy miért nem irtunk gyomot...

Nem érzem, hogy megváltozott volna az életünk, mert olyan, mintha Simi mindig is itt lett volna velünk. Nagyon gyorsan nő, és szépen fejlődik! Ebben a családban nincsen probléma az evéssel, hála Istennek! :D

Más szempontból nagyon is sokat változott az életem, mert munkahely, festőecset, hastáncruha meg ilyesmi helyett itthon vagyok a gyerekekkel - szerencsére János is itthon, illetve a közelben van, ami nagyon nem mindegy! Ha teljesen őszinte akarok lenni, néha tele a hótaposóm az egésszel, mert már két szólamban tudnak üvölteni, a lakás nem fut, hanem maratonit rohan, nincs kaja és a többi. Azt hiszem, ezzel mindenki így van! De, szóval, nem cserélnék senkivel, és köszönöm, de ha lehetne, sem kérném vissza a "régi" életemet. :)

Azért, a mostani "megbékélés" mellett már várom azt az időszakot is, amikor a fiaim az apjukkal autót szerelnek, kaptárakat emelgetnek, fát vágnak és tetőt javítanak! Mert olyan rém büszke leszek rájuk, mert ehhez én nem értek.

Fényképet most nem teszek fel, találtok eleget a Facebookon! :D

Legyen szép hétvégétek, nyugodt, indulatoktól mentes március 15-étek! Kokárdára fel! És fagyizzatok sokat! ;)

1 megjegyzés:

 1. Gyönyörű, szívmelengető, boldogsággal teli írás! :)
  Azon, hogy "maratonit rohan" a ház, jót nevettem. Rendszeres időközönként nálunk is, kisgyermekek nélkül is.... :D
  Örülök, hogy ilyen jól vagytok, és szépen gyarapodnak a fiúk! :)
  Jü munkát a méheknek, s nektek is sok erőt a teendőkhöz! :)
  Csodás hétvégét mindnyájatoknak, puszi!

  VálaszTörlés