2013. március 8., péntek

Boldog Nőnapot!

Már hajnalban látszott, hogy különleges napunk lesz! Kicsi fiunknak hála, nem szoktunk reggel sokáig lustálkodni. Utoljára tavaly láttam ilyen szép színes napfelkeltét itt: 


 Kis bébikénk már nagykisfiúsan, ülve ül a babakocsiban:

 

Az éhes szomszéd méhecskék megrohamozták kertünk egyre sokasodó virágait. Nem tudom, mi a neve ennek a bíbor gyönyörűségnek, de öröm ránézni:


 A kertben minden virág meglepetés. Mondták, hogy rengeteg virághagyma van a földben, de arról álmodni se mertem volna, hogy ilyen sok. Egymás után bújnak ki a szépségek a földből.

A mi méhecskéink, most már biztos, hogy április első felében érkeznek. A szorgos, szelíd, "márkás"  Buckfast nemzetségbe tartoznak. Hetven család fogja betölteni a Csabási rakodó kaptárakban előkészített helyét, és fognak velünk együtt munkálkodni, mindenki örömére!

Apa ügyesen olvasztja a méhviaszlapokat a keretekbe. Illatozik az egész lakás!


Anya pedig kinti virágokat csinál a bentiekből. Jácint mozizik. :) 


Most már nem csak cirmos cicánk, hanem cirmos krókuszunk is van! Ez a csinos cirmos példány ma mutatta meg magát először.


Ha már a cicákról van szó... kicsit aggódtam Maci miatt, mert nem láttam már két napja. De rá kellett jöjjek, hogy csak kóborol a jó időben, remekül ellátja magát enni-, innivalóval, és csak akkor tér be az álmodótanyasi macskavendéglőbe, amikor nem sikerül a vadászat. 

Hamar elment ez a nap is... Ragyogó színes szivárvánnyal búcsúzott az este tőlünk.Ez volt az első igazi tavaszi napunk, fény-, szín- és méhecskeáradattal. Mi csak élveztük a méhecskék és a beolvasztó gép zümmögését, szinte meditálva. Holnap tovább nyüzsgünk, élvezzük a hely békéjét, és tesszük tovább a dolgunkat. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése