2013. augusztus 1., csütörtök

Tanyha, vagyis tanyasi konyha

 Kedves Blogolvasók! 

Most egy szívfájdítóan megbotránkoztató bejegyzést olvastok. Kérem, aki éhes, előbb egyen valamit, és csak utána folytassa az olvasást!

Íme, a "tanyasi bajnokok reggelije": a kenyéren mustár és lesütött füstölt comb, friss ubival, a kisbögrében a hol elmaradhatatlan, hol elmaradható tejeskávé.


A kávéba saját pergetésű mézet szoktunk tenni, ízválasztékunk már háromfélére bővült. Balról jobbra akác-, selyemfű-, és napraforgóméz csillog az üvegekben! Bármelyikből, bárkinek, nagyon szívesen adunk! :)


Nemrég kovászos ubi készült nálunk, a nagymamám receptje szerint. 


Ismerkedünk a lekvárfőzés rejtelmeivel is.


Ez itt krumplifőzelék, amely pont olyan lett, amilyennek szerettem volna. Apa nincs odáig érte, de én jó három napig ezt ettem. 


 Krumplifőzelékhez természetesen fasirt! Ez már nagyobb sikert aratott, nem sok napot ért meg.


Fotók nélkül, de készült mostanában gyümis muffin, rakott krumpli, székelykáposzta, görög saláta, töltött paprika is. Rengeteg dinnyét eszünk, amíg Lőrinc még megengedi - Jácintnak is nagyon ízlik! A nagyfiú gyakorlatilag mindent megeszik, szereti a kovászos uborkát is. Nagy ebédek után szívesen szusszan egy kicsit Apa karjában: 


Vagy az ágyikóban, térdelőrajt pozícióban.


Amikor se nem eszünk, se nem alszunk, szívesen megyünk pancsolni Kiskunmajsára a gyerekekkel. Nézzétek meg azt a komoly cápás fürdőgatyeszt, és csípőre tett kezű beállást:


Mostanában annyira meleg volt, hogy a medencét az udvar helyett a szobában állítottuk fel. Képet a személyiségi jogok védelme miatt nem mutatok, de ha erre jártok, szívesen látunk Benneteket egy csobbanásra, fedett élménymedencénkben! 

Mindenkinek további szép nyarat kívánok megérdemelt pihenéséhez! Kellemes láblógatást, és a hölgyeknek kikapcsolódásképp pedikűrt és gyémántos lakkozást kívánok szeretettel! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése