2013. május 1., szerda

Boldog munka ünnepét, vagyis jó pihenést!

Nagy munkában vagyunk mostanában, pontosabban nem is annyira mi, mint méhecskéink. Zümmögnek reggeltől estig, szállnak virágról virágra, gyűjtögetnek, poroznak... Hogy is van ez a virágokkal és a méhecskékkel? ;)

Méhész bácsink végre elemében van, rendezgeti, gondozza "kis" háremét. A méhek szeretetére tanítja pöttöm legénykénket is, játékos foglalkozás keretében:


Anya, menj a dolgodra, ez most apa-fia program!


Valóban igaz, hogy a méhméreg jótékony hatású. Megfigyeltem, hogy szinte az összes idős méhész bácsi vagy néni, aki eltávozott az örök méhészmezőkre, nagyon magas kort ért meg, sokszor több, mint kilencven évet! Illetve már van saját tapasztalatom is, a tehetős hölgyek e kedves kozmetikai szeréről. Alkalmas rá, hogy fitos, feldag... ööö... gödröcskés pofivá változtassa bárki jópofa lópofa ööö... arcát. Nincs szükség mesterséges arcpírra sem, és mindezt úgy, hogy bármikor igénybe vehetem, csak ki kell lépnem az udvarra! 

No nem mintha támadó kedvűek lennének kis népes családjaink. Hála előző gazdijuk gondos, hozzáértő nevelésének, kedves, szelíd, szorgalmas jószágok kerültek hozzánk, akiknek nem büdös a munka, sőt, propolisz illatú. :)


Jácintunk egyszerűen gyönyörű: noha kis névrokonai a kertben már elvirágzottak, ő továbbra is virul. Mostanában kezdődött a baba klub Tázláron, ami azt jelenti, hogy sok sok baba és anyuka összegyűlik a játszótéren, együtt játszunk (babák), és pletykálkodunk (anyukák). Bébikénk rettentően élvezi a játszóterezést, és a társaságot. Hintázik, minden kislányt végigsimogat, kukoricás kukit, sajtos tallért eszik, és a fűben kutat ízletes hangyák után.


Cica Maci gyakran gyakorolja a nemtevést ebben a csinos vödörben. Van, hogy a füle se látszik, de a hangunkra mindig hegyezi, hátha leesik valami fincsi falat! 


Futi cicánk minden bizonnyal rosszul ugrott, és valami élesre érkezett. Elvágta a drágám a két hátsó lábikóját, sajnos elég csúnyán. Az állatorvos adott antibiotikumot, fájdalomcsillapítót, és szerencsére már szépen gyógyulnak a cicalánylábak! Még sántikál Futi, de a helyzet biztató. :) 

Végül tekintsétek meg a gondos forgolódással, tupírozással előállított, tanyasi méhészpalánta frizurák legújabb divatját: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése